Team

Het team van de praktijk bestaat uit klinisch psychologen die zich specialiseren binnen de gedragstherapie. De titel ‘psycholoog’ is een beschermde titel, wat wil zeggen dat enkel mensen die de master psychologie behaald hebben en beschikken over een visum het beroep psycholoog mogen uitoefenen. De psychologen van de praktijk hebben allen een master in de psychologie behaald en zijn erkend als psycholoog. Bij elk teamlid vind je dit visum nummer terug.

Na de master opleiding psychologie kan je je specialiseren binnen een bepaald veld. Gezien deze praktijk ervoor kiest om via een gedragstherapeutisch kader te werken zijn al onze collega’s zich aan het bijscholen via de opleiding gedragstherapie. Deze vierjarige opleiding wordt aangeboden door de KU Leuven of door de UGent.

Els Pauwels

Klinisch Psycholoog

Consultatiemomenten: Op Afspraak; Maandagnamiddag tussen 13u en 17u.

Taal: Nederlands

Els werkt sinds 2007 binnen de Alexianen Zorggroep Tienen op de diagnostische dienst en sinds 2016 als vakgroepverantwoordelijke van de psychologen. Zij heeft van uit haar diagnostische expertise ervaring met een brede waaier aan problematieken. Daarnaast is zij vanuit haar doctoraat vertrouwd met het schematherapie -model.

 • Afgestudeerd als klinisch psycholoog aan de KU Leuven in 2007.
 • Behaalde in 2009 het postgraduaat binnen de psychodiagnostiek aan de VUB.
 • Behaalde in 2018 een Phd aan de KU Leuven en de VUB.
 • Is sinds 2019 gestart aan het postgraduaat gedragstherapie aan de KU Leuven.

Visumnummer 286837

Stuur me een e-mail: els.pauwels@devest.be

Sarah Heyse

Klinisch Psycholoog

Consultatiemomenten: Op Afspraak; Donderdagavond tussen 16u en 20u.

Taal: Nederlands, Frans, Engels

Sarah werkt sinds 2018 binnen de Alexianen Zorggroep Tienen op de verslavingsafdeling. Voordien deed ze ervaring op in het psychiatrisch ziekenhuis van Boechout. Ze werkte op een crisisafdeling en op een behandelafdeling voor mensen met een verslaving.

 • Afgestudeerd als klinisch psycholoog aan de KU Leuven in 2017.
 • Behaalde in 2019 het postgraduaat psychodiagnostiek aan de Thomas More hogeschool.
 • Is sinds 2019 gestart aan het postgraduaat gedragstherapie aan de KU Leuven.

Visumnummer 260704

Stuur me een e-mail: sarah.heyse@devest.be

Nils Rentmeesters

Klinisch Psycholoog

Consultatiemomenten: Op Afspraak; Maandagavond tussen 17u en 20u.

Taal: Nederlands, Engels

Nils werkt sinds 2011 als klinisch psycholoog bij de Federale Politie. Hij maakt er deel uit van het Stressteam, een team van psychologen en maatschappelijk assistenten dat ondersteuning biedt aan personeelsleden van de politie en zich specialiseert in de behandeling van angst- en stemmingsklachten en psychotrauma.

Nils werkt in de praktijk met (jong)volwassenen en koppels. Je kan bij hem dus respectievelijk terecht voor zowel individuele- als koppeltherapie.

 • Afgestudeerd als klinisch psycholoog aan de KU Leuven in 2011.
 • Behaalde in 2013 het postgraduaat gedragscounseling aan de Thomas More hogeschool.
 • Vervolmaakte in 2014 de permanente vorming forensische gedragswetenschappen aan de Universiteit Gent (een voortgezette opleiding over de problematiek van daders en slachtoffers van strafbare feiten).
 • Vervolmaakte in 2019 de permanente vorming klinische psychodiagnostiek voor volwassenen aan de Vrije Universiteit Brussel.
 • Is sinds 2019 gestart aan het postgraduaat gedragstherapie aan de KU Leuven.

Visumnummer 265883

Stuur me een e-mail: nils.rentmeesters@devest.be

Brenda Anyango

Klinisch Psycholoog

Consultatiemomenten: Op Afspraak; Dinsdagavond tussen 17u en 20u. Woensdagmiddag tussen 14u en 19u.

Taal: Nederlands, Engels, Swahili

Brenda werkt sinds 2020 als studentenpsycholoog bij BRUCC (Brussels University Consultation Center) aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze staat in voor het ontwikkelen en uitvoeren van een evidence-based en laagdrempeling groepsaanbod voor VUB-studenten met als doelstelling een efficiënte vroegtijdige interventie bij psychische klachten te realiseren. Voordien deed ze ervaring op binnen de psychiatrisch ziekenhuis Asster in Sint-Truiden op de afhankelijkheidscluster Libra1. Zij maakt deel uit van verschillende interdisciplinaire teams die instaan voor de begeleiding van volwassenen met een verslaving. Ook deed ze ervaring op binnen de Psychiatrische kliniek Alexianen in Tienen op de verslavingsafdeling, de crisisafdeling binnen Team Jeugd, en de diagnostische dienst. Verder heeft ze een bijzondere interesse in de gedragstherapeutische benadering, alsook cultuursensitievezorg, angstklachten, depressie en negatieve gedachten, burn-out, emotieregulatie, en identiteitsvragen.

 • Afgestudeerd als Klinisch Psycholoog aan de VUB in 2019.
 • Is sinds september 2020 gestart met de opleiding transculturele psychiatrie.
 • Start binnenkort aan het postgraduaat gedragstherapie.

Visumnummer 293377

Stuur me een e-mail: brenda.anyango@devest.be

Kristina Eggermont

Klinisch Psycholoog

Consultatiemomenten: Op Afspraak; Maandagnamiddag tussen 13u en 17u.

Taal: Nederlands, Engels

Kristina werkt sinds 2019 in het Supportteam GGZ Tienen-Leuven, waar ze psychodiagnostiek, oriënteringen en kortdurende begeleidingen doet ter ondersteuning van de eerste en tweede lijn.

Daarnaast werkt ze als wetenschappelijk medewerker aan de KU Leuven, waar ze onderzoek doet naar identiteitsontwikkeling en de samenhang met persoonlijkheid en psychopathologie.

Voordien werkte ze in een mobiel team voor ouderen in Alexianen Zorggroep Tienen en in de cel diagnostiek van het psychiatrisch ziekenhuis Asster Sint-Truiden. Vanuit haar diagnostische en onderzoeksachtergrond heeft ze interesse in persoonlijkheid en identiteit, hoe die zich ontwikkelen in verschillende levensperiodes en contexten en hoe die zich verhouden tot psychologische klachten.

 • Afgestudeerd als klinisch psycholoog aan de KU Leuven in 2018. 
 • Behaalde een getuigschrift in de psychologische interventies (binnen het gedragstherapeutisch team) aan de KU Leuven in 2019.
 • Is sinds 2019 gestart met het postgraduaat binnen de psychodiagnostiek aan de VUB.
 • Wil in de toekomst starten aan het postgraduaat gedragstherapie.

Visumnummer 263112

Stuur me een e-mail: kristina.eggermont@devest.be

Lien Van Goey

Klinisch Psycholoog

Consultatiemomenten: Op Afspraak; Dinsdagavond tussen 16u30 en 20u. Woensdagmiddag tussen 13u en 20u.

Taal: Nederlands, Engels

Lien werkt sinds 2019 in het Supportteam GGZ Tienen-Leuven, waar ze psychodiagnostiek, oriënteringen en kortdurende begeleidingen doet ter ondersteuning van de eerste en tweede lijn. Daarnaast werkt ze als zelfstandig psycholoog bij groepspraktijk Ceeto in Leuven. Daar richt ze zich op de behandeling van jongeren en volwassenen met een eetprobleem (anorexia nervosa, boulimia nervosa, eetbuistoornis, …) of met obesitas.

Voordien werkte ze in het PZ Asster te Sint-Truiden op de medicatie – en alcoholafhankelijkheid clusters Libra1 en Libra 2. Ze heeft een bijzondere interesse voor identiteit en persoonlijkheid(ontwikkeling), zelfbeeld, emotieregulatie en angstklachten.

 • Afgestudeerd als klinisch psycholoog aan de KU Leuven in 2019. 
 • Is sinds 2019 gestart met het postgraduaat binnen de psychodiagnostiek aan de VUB.
 • Wil in de toekomst starten aan het postgraduaat gedragstherapie.

Visumnummer 280423

Stuur me een e-mail:
lien.vangoey@devest.be


Wil je bij ons werken?


%d bloggers liken dit: